4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kampfisk

Kampfisk

siamesefightingfishbettasplendenscommonlyknownasthebetta

Kampfisk introduktion

Kampfisken, med sin livfulla personlighet och distinkta utseende, har blivit en favorit bland akvarieentusiaster. Denna art, Betta splendens, härstammar från Asiens varma vatten och känner sig hemma i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius. Med ett pH-intervall på 6.0-8.0 och dH-intervall på 5-13 är de anpassningsbara till många sötvattensmiljöer.

Ett spektrum av färger

Den manliga kampfisken är särskilt uppskattad för sina lysande nyanser och eleganta fenor som nästan ser ut att vara penselmålade av naturen själv. Varje individ bär på en unik palett som kan omfatta allt från djupa röda toner till skimrande blått eller mystiskt svart.

Labyrintandning

Dessa lilla konstverk tillhör gruppen labyrintfiskar vilket innebär att de kan andas atmosfärisk luft tack vare en speciell struktur känd som labyrintorganet. Det gör dem ovanligt tåliga då syrehalten i vattnet skulle sjunka, en egenskap som utan tvekan bidrar till deras popularitet hos oss.

Skaparen av skumbo

En intressant aspekt hos hanen är hans förmåga att bygga skumbon där honan sedan lägger sina ägg under parningen. Denna naturliga instinkt visar sig även när hanen lever ensam i akvariet, vilket ger ett fascinerande beteende att observera.

Kampfisk hona – Den diskreta charmen

Till skillnad från den ofta pråligt klädda hanen tenderar kampfiskhonorna att ha mer nedtonade färger och mindre framträdande fenor. De delar dock samma robusthet och anpassningsbarhet vad gäller levnadsmiljön med liknande krav på temperatur samt pH-och dH-nivåer.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK