4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Hydrocotyle leucocephala

Hydrocotyle leucocephala

closeupongreenleafofleucocephalawithwaterdrops

Vad är Hydrocotyle leucocephala?

Hydrocotyle leucocephala, som ofta kallas för Vattenspikblad, är en populär och lättskött växt bland akvarieentusiaster. Dess flexibilitet gör att den kan trivas både som flytväxt på ytan eller planteras i bottenmaterialet såsom sand eller grus. Denna anpassningsbara natur bidrar till dess popularitet, oavsett placering bidrar växten med ett frodigt grönt inslag och skapar dynamik i akvariets landskap.

Snabbväxande egenskaper

En av de mest uppskattade egenskaperna hos Hydrocotyle leucocephala är dess snabba tillväxttakt. Detta innebär dock att regelbunden beskärning blir nödvändig för att undvika att växten tar överhanden och skuggar andra invånare i akvariet. Genom kontinuerlig trimning kan du forma växten efter önskad estetik samtidigt som ljuset når ned till alla delar av ditt vattenrike.

Skyddsgivande gömställen

Förutom sin charmiga utseende erbjuder Vattenspikblad även praktiska fördelar. Som flytväxt bildar den skyddade gömställen där små fiskar och fiskyngel kan söka skydd från starka strömmar eller större invånare. Det ger dem en chans att växa upp i trygghet vilket gynnar hela ekosystemet inuti ditt glasburkarhem.

Att tänka på vid skötseln

När du väljer att introducera Hydrocotyle leucocephala i ditt akvarium finns det några saker att ha i åtanke:

  • Beskärningen bör utföras regelbundet för hälsan hos din växt samt bekvämligheten för andra organismer.
  • Kontrollera vattenparametrarna eftersom även om plantan är tålig vill vi ge den bästa möjliga miljön.
  • Se till så ljuset distribueras jämnt genom hela tanken då detta kommer främja plantans optimala tillväxt utan negativ effekt på andra arter.

Vår passion här handlar inte bara om produkterna vi erbjuder utan också om kunskapsdelningen kring hur man får ut mesta möjliga ur akvarieväxterna! 

19 produkt
798798
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Nyhet

Juwel Akvarium Primo 110 2.0

2 499 kr

Visar 19 av 19 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK