4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Hemianthus callitrichoides

Hemianthus callitrichoides

cubaaquaticplantinfreshwateraquarium-hemianthuscallitrichoides

En grön pärla i akvariet

Hemianthus callitrichoides, även känd som HC eller dvärgpärlgräs, är en älskad förgrundsväxt inom akvatisk trädgårdsskötsel. Denna lilla skönhet har förmågan att omvandla ditt akvarium till ett undervattenslandskap med sin tätt sammanvävda matta av små gröna blad.

En frodig vattenmatta

Att odla Hemianthus callitrichoides kräver lite tålamod och omsorg men belöningen är stor när du ser hur den breder ut sig längs bottensubstratet. Hemianthus callitrichoides, kommer verkligen att lysa upp din akvatiska miljö och ge det där eftertraktade 'naturens under' intrycket.

Skötselråd för bästa tillväxt

För att din Hemianthus ska må bra behövs regelbunden trimning. Detta uppmuntrar plantan att växa tätare och mer kompakt vilket bidrar till den önskade mattliknande effekten. Dessutom bör man se till att plantan får rikligt med näring genom välbalanserad gödsling som matchar dess behov av mikro- och makronäringsämnen.

Viktigt är också belysningen, HC trivs allra bäst med stark ljusintensitet som inte bara främjar fotosyntesen utan också hjälper till att hålla algtillväxten i schack.

Ett ekosystem i miniatyr

När du planterar Hemianthus callitrichoides skapar du inte bara en estetiskt tilltalande miljö men också ett habitat för mindre djurliv såsom räkor och fiskyngel som gärna gömmer sig bland de finmaskiga bladen. Det blir en levande värld där varje element spelar sin roll för helheten – precis vad vi strävar efter hos oss!

Sammantaget erbjuder Hemianthus callitrichoides inte bara visuell njutning utan även praktiska fördelar genom att bidra positivt till ditt akvariums ekologiska balans.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK