4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Half Moon-Betta splendens

Half Moon - Betta splendens

yellowdumbobigearpkstmbettasplendensisnaturally

Half Moon - Betta splendens, en praktfull akvariefisk

Betta splendens, mer känd som Siamesisk kampfisk eller helt enkelt betta, är en av de mest populära och iögonfallande akvariefiskarna. Inom denna art finns det flera varianter, där Half Moon-bettan sticker ut med sin spektakulära stjärtformning som påminner om en halvmåne.

Karaktär och levnadssätt

Half Moon-bettan är inte bara vacker att titta på utan också intressant genom sitt unika beteende. Dessa fiskar tillhör gruppen labyrintfiskar vilket innebär att de har förmågan att andas atmosfäriskt syre tack vare deras speciella organ kallat labyrinten. Det ger dem möjligheten att överleva i syrefattiga miljöer där andra fiskar skulle ha svårigheter.

En spännande aspekt av deras beteende är skumbobyggandet. Hanen skapar ett bo av bubblor för äggen, vilket visar på hans omsorgsfulla natur när det kommer till fortplantning.

Foder och näring

Som allätare är half moon-bettan inte kräsen med maten. De tar gärna emot både levande och fryst foder samt vegetabiliska alternativ, men det är viktigt för oss djurälskare att se till så våra fenade vänner får ett balanserat diet för en god hälsa och vitalitet.

Miljön i akvariet

För den bästa upplevelsen trivs half moon-bettorna i väl inredda akvarier som efterliknar deras naturliga habitat från Asien. Vattenförhållandena bör hållas inom temperaturspannet 22-28 grader Celsius med ett pH-värde mellan 6.0-8.0 samt dH-värden mellan 5-13 för en god hälsa och komfort.

Att ge dessa prydnadsfisken rätt hemvist handlar lika mycket om estetik som om välbefinnande – klara färger mot mörka bakgrunder och rikligt med gömställen bidrar till ett harmoniskt liv under ytan.

Sammanfattningsvis

Att välkomna en Half Moon - Betta splendens in i sitt hem erbjuder mer än bara dess storslagna utseende, det ger även insyn i fascinerande naturliga beteenden hos dessa undervattensinvånare samtidigt som man får chansen att skapa en liten bit av Asiens undervattensvärld direkt i sitt eget hem.

Kom ihåg: vi delar din passion för dessa fantastiska djur! Vi guidar dig gladeligen genom val av produkter för din nya simmande familjemedlem så du kan njuta fullt ut av er gemensamma tid.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK