4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Guldbarb

Guldbarb

chinesebarbpuntiussemifasciolatusswimminginafishtankwith

Guldbarb – En skimrande juvel i akvariet

Guldbarben är en strålande fisk som lyser upp vilket akvarium som helst med sin gyllene glans. Denna art, Puntius semifasciolatus, har sitt ursprung i de varma vattendragen i Asien och trivs bäst när den får simma tillsammans med sina artfränder.

Naturligt beteende och miljö

I det vilda lever guldbarben ofta i stim och denna sociala tendens kvarstår även inom hemmets fyra väggar. För att se dem frodas rekommenderar vi att hålla ett stim på minst 10 individer för att skapa en naturlig och trygg miljö för fisken. I ett välplanerat akvarium sprider dessa fiskar inte bara skönhet utan också livfull energi genom sina lekfulla interaktioner.

Akvariets villkor

Guldbarb bör hållas vid en temperatur mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0 till 8.0 och dH-range mellan 5-13. Det är viktigt att ha god filtrering samt regelbundna vattenbyten för att upprätthålla rena och sunda förhållanden.

Kostvanor

Som allätare är guldbarben inte kräsen med maten, den tar gladeligen emot både vegetabiliska kosttillskott såväl som proteinkällor. Variation är nyckeln till en balanserad diet som bidrar till fiskens hälsa och framhäver dess naturliga färgglädje.

Fortplantning

När det kommer till fortplantning praktiserar guldbarb romspridning där äggen lämnas obevakade efter befruktningen. Om man önskar odla upp yngel kan det vara bra att separera äggen från de vuxna individerna då dessa ibland kan finnas bland potentiella äggpredatorer.

Genom omsorgsfull omvårdnad av din guldbarb kan du njuta av deras ständiga rörelse och lyster under lång tid framöver - precis vad vi alla önskar oss av våra husdjur!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK