4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Guld Scalare

Guld Scalare

goldpterophyllumscalareinaqariumwateryellowangelfish-detailedcloseup

Guld Scalare - en skimrande skönhet i akvariet

Guld scalaren är verkligen en juvel bland akvariefiskar, med sin eleganta kropp och gyllene glans. Denna sydamerikanska art har förmågan att lysa upp vilket hemakvarium som helst och erbjuder både skönhet och intressant beteende.

Introduktion till guld scalaren

Pterophyllum scalare, eller guld scalaren som den ofta kallas, härstammar från de lugna vattendragen i Sydamerika. Dess triangelformade kropp och långa fenor ger ett majestätiskt intryck när den sakta glider genom vattnet. Denna art trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, pH-värden på 6.0-8.0 och dH-intervall mellan 5-13.

Sociala fiskar med familjekänsla

Att ha flera guld scalarer tillsammans kan vara en belöning i sig då de är sociala varelser som uppskattar sällskap av sina egna. De tenderar att bilda par eller små grupper där samspel och yngelvård blir en del av det dagliga livet inne i akvariet.

Föda för guldglimmande skalare

Dessa allätande fiskar är inte kräsna när det kommer till maten, de äter såväl levande som fryst föda samt vegetabiliska alternativ utan problem. En balanserad kost bidrar till deras välbefinnande samt hjälper dem att bibehålla sin attraktiva guldfärg.

Skapa rätt miljö för din guld scalare

För att din guld scalare ska må bra behöver du erbjuda ett välplanerat akvarium med rätt förutsättningar – alltifrån vegetation där de kan söka skydd till öppnare områden där de kan simma fritt. Det bör finnas plats nog för gruppen att etablera sina revir utan stress.

Varje gång du ser din guld scalares stolta segling genom vattnet kommer du bli påmind om hur fantastiska naturens skapelser kan vara – speciellt när vi tar oss tid att anpassa vår miljö efter deras behov!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK