4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Guld gurami

Guld gurami

goldengourami

Introduktion guld gurami

Guld guramin är inte bara en fisk med ett imponerande namn, den är verkligen en levande guldklimp i våra hemakvarier. Denna art hör till gruppen labyrintfiskar, vilket innebär att de har förmågan att andas luft direkt från ytan tack vare sin unika labyrintorgan – ett verkligt underverk av naturen!

Ursprung och miljö

Dessa glänsande varelser härstammar från Asiens varma vatten och trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius. Med ett pH-intervall på 6.0-8.0 och dH-range på 5-13 är de anpassningsbara till många olika typer av vattenvärden, vilket gör dem till tacksamma invånare i våra akvatiska samhällen.

Diet och utfodring

Som allätare äter guld guraminer det mesta du erbjuder dem, men precis som oss uppskattar de variation i kosten! En balans mellan vegetabiliska flingor eller pellets kompletterade med små portioner frysta eller levande fodermaskar kan göra deras dag fulländad.

Socialt beteende och samlevnad

När det kommer till social interaktion rekommenderar vi att hålla dessa skimrande fiskar antingen parvis eller i mindre grupper där de kan interagera utan stress. De bygger skumbon vid reproduktion – ett fascinerande schåspel för alla åldrar!

Guld guramins latinska namn är Trichogaster trichopterus, vilket ger oss ledtrådar om dess vetenskapliga klassificering inom iktyologin (läran om fiskar). Men ingen titel kan helt fånga deras karaktäristiska närhet till varandra samt deras fredliga natur som sällskapsfisk.

Att integrera guldguraminer med andra fredliga arter brukar gå fint så länge man ser till att undvika riktigt små eller aggressiva arter som skulle kunna störa harmonin hos dessa lugna individer.

Vi hoppas ni känner er inspirerade att välkomna några nya glittriga familjemedlemmar bland era simmande kamrater! Kom ihåg, oavsett hur mycket ni redan vet finns det alltid mer spännande information och tips kring livet med dessa praktfulla djur – besök oss för mer inspiration!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK