4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Fläckig pansarmal

Fläckig pansarmal

aquariumcorydoraspaleatusfish

Ursprung och levnadsmiljö

Den fläckiga pansarmalen (Corydoras paleatus) är en fascinerande medlem nere på botten i sötvattensakvarier. Med sitt ursprung från de mjuka vattenflödena i Sydamerika trivs dessa små fiskar bäst när de simmar tillsammans med sina artfränder på jakt efter matrester längs grus- eller sandbottnar.

Kännetecken och utseende

Med sin silverfärgade grundton som kontrasteras av lekfulla svarta prickar so gör varje individ unik, men alla delar den typiska rustningen som gav dem deras namn – hårda plattor skyddande kroppen likt en riddares dräkt. 

Skötselråd

Att ta hand om din grupp av fläckiga pansarmalar innebär mer än bara att ge dem ett hem, det handlar om att skapa en miljö där de kan utforska, äta och må bra. De föredrar temperaturen inom spannet 22–28 grader Celsius, vilket efterliknar deras naturliga habitat. En stabil temperatur bidrar till deras välmående och reproduktion.

Matvanor

Som allätare är den fläckiga pansarmalen inte särskilt kräsna när det kommer till mat, de uppskattar ett brett sortiment av kost. Från foderrester som sjunker ned till bottnen till speciellt framtagna fodertabletter , tar dessa nyfikna själars smaklökar dig genom hela menyn. Att komplettera med tabletter säkerställer att dina vänner får alla nödvändiga näringsämnen för att bibehålla energin under sina dagliga strapatser runt substratet.

Social dynamik – Livet i stimmet

Det rekommenderas att hålla minst 10 individer tillsammans då den sociala interaktionen är avgörande för deras välbefinnande. De sprider glädje genom sitt lekfulla beteende samtidigt som gruppdynamiken erbjuder tryggheten hos familjen vid romspridningens ritualer.

Att observera detta gracila stim navigera runtom i akvariets undervattenslandskap ger inte bara liv åt ditt rum utan blir också en lugnande hobby där du ser naturens mönster spelas upp bakom glaset.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK