4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Fjärilsciklid

Fjärilsciklid

ramcichlidmalemicrogeophagusramireziadultandverybeautifulycolored

Introduktion till fjärilscikliden

Fjärilscikliden, med sitt latinska namn Microgeophagus ramirezi, är en liten juvel från Sydamerika som förvandlar varje akvarium till ett livfullt undervattenslandskap. Dessa färgstarka och fredliga fiskar är kända för sin omsorg om yngel och deras förmåga att anpassa sig väl i grupp eller par. För att trivas bör de hållas vid temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0-8.0 och en dH på 5-13.

Varianter av fjärilsciklider

Inom arten finns det flera varianter som lockar akvarieentusiaster världen över – låt oss dyka ner i två av dessa underbara varianter.

Electric fjärilsciklid

Electric varianten av fjärilscikliden utstrålar verkligen elektricitet med sina levande färgkombinationer som kan få vilket akvarium som helst att spraka av liv. Dess intensiva blå toner blandat med orange accentuerar dess naturliga elegans och karisma.

Guld fjärilsciklid

Den gyllene varianten glänser likt solskenet genom vattnet tack vare sin guldskimrande fjäll. Den här variantens lugna men storslagna utseende gör den till en favorit bland dem som önskar addera lite extra glitter utan att kompromissa med harmonin i sitt akvariesammanhang.

Skötselråd för din fjärilsciklid

Att ta hand om dessa små underverk kräver lite kunskap men framför allt mycket kärlek. Fjärilsicklider älskar frysfoder vilket bidrar både till deras hälsa och deras strålade färgprakt. Det är även viktigt att notera hur dedikerade de är när det kommer till yngelvården, detta betyder inte bara att man får bevittna naturens mirakel, utan också behovet av lämplig miljö där de kan skydda sina ungar tryggt. Kom ihåg, rätt miljö och kost ger er båda chansen till ett lyckligt samlevnad där ni tillsammans utforskar den fantastiska vattenmiljön dag efter dag.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK