4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Filtreraräka

Filtreraräka

close-upviewoffreshwaterbambooshrimp-atyopsismoluccensis

Filtreraräka - en mångsidig akvarieinvånare

Filtreraräkan är en fascinerande och vacker räktyp som kan tillföra mycket glädje och nytta i ditt akvarium. Med sitt graciösa filtreringssätt är de inte bara trevliga att skåda, utan även praktiska genom att bidra till ett renare och friskare vatten.

Naturligt hem för filtreraräkor

Atyopsis moluccensis, eller filtreraräkan som den oftast kallas, härstammar från floder och strömmande vatten i Afrika. De trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0 till 8.0 samt en dH-hårdhet mellan 5-13.

Boende i par eller grupp

Dessa sociala små krabater föredrar att leva tillsammans antingen i par eller mindre grupper.

Föda och näringsbehov

Som allätande organismer är filtreraräkor inte kräsna när det kommer till maten, de tar gärna emot såväl växtmaterial som små partiklar av djuriskt protein som driver förbi deras ständigt arbetande filter.

Vården av din filtreraräka

Att ta hand om dessa intressanta räkor innebär att erbjuda dem ett väl syresatt miljö med god vattenrörelse eftersom det underlättar deras unika sätt att fånga föda ur vattnet. Tänk också på regelbundna vattenbyten samt noggrann övervakning av vattenvärdena för god hälsa hos dina rännbenade kamrater.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK