4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Fembandsbarb

Fembandsbarb

thefivebandbarbdesmopuntiuspentazonaisaspeciesofcyprinid

Fembandsbarb – En mångsidig och färgstark stimfisk

Fembandsbarben (Barbus pentazona) är ett populärt val för akvarister tack vare sin livfulla personlighet och distinkta utseende. Här dyker vi ner i deras vatten för att lära oss mer om dessa fascinerande fiskar.

Naturligt hemvist och levnadsmönster

Fembandsbarben härstammar från de varma floderna i Asien där de simmar tillsammans i harmoniska stimm. Dessa sociala fiskar trivs bäst när de får sällskap av minst nio andra av sina artfränder, vilket bidrar till deras välbefinnande och naturliga beteenden.

Akvariemiljö

En trivsam miljö för fembandsbarber bör efterlikna deras naturliga habitat med temperaturer mellan 22-28 grader Celsius. pH-värdet bör ligga inom intervallet 6.0-8.0, medan dH-range ska vara mellan 5-13.

Kosthållning

Precis som många andra akvariemedlemmar är fembandsbarber inte kräsna när det kommer till maten, de är allätare som gladeligen tar sig an ett brett spektrum av kostalternativ. Att erbjuda dem en varierad diet hjälper till att hålla dem friska och fulla av energi

Förökning hos fembandsbarb

När det gäller reproduktion sprider fembandsbarben sin rom på plantor eller annat substrat i akvariet. Detta fortplantningsbeteende kan vara spännande att observera för den intresserade akvaristen, men det kräver också rätt villkor och omsorgsfull uppmärksamhet från din sida.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK