4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Fantomtetra

Fantomtetra

aflockoffishredphantomtetrahyphessobryconsweglesimacro

Upptäck röda fantomtetran

Fantomtetran, med sin eleganta simning och distinkta färger, är en favorit bland akvarieentusiaster. Den här arten hör hemma i Sydamerikas tropiska vatten och kännetecknas av dess livliga beteende och sociala natur. Rödfantomtetra (Hyphessobrycon sweglesi) är speciellt uppskattad för sin klarröda kropp som kontrasterar mot en tydlig svart prick på sidan. Dessa små juveler bidrar till en dynamisk miljö i ditt sötvattensakvarium.

Levnadsförhållanden

Röd fantomtetrans naturliga livsmiljö erbjuder mjukt, lätt surt vatten vilket bör efterliknas i akvariet. Med rekommenderade temperaturintervall mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0-8.0 skapas förhållanden för dessa små fiskar att frodas.

Fortplantning

Vid fortplantning sprider rödfantomtetrorna rom över växtlighet eller fint substrat på botten av akvariet där ynglen kan finna skydd och näringsämnen under sina tidigaste dagar.

Skötsel

Som allätare har fantomtetror inga komplicerade kostkrav, de tar gladeligen emot både flingfoder och fryst mat som artemia eller blodmaskar. Det är dock viktigt att hålla dem i stimm eftersom det ligger närmast deras naturliga flockbeteende och hjälper till att minska stress.

Att välkomna dessa förtrollande fiskar in i ditt akvarium innebär inte bara ett tillskott av livfullhet utan också ett ansvarsfullt engagemang för deras välbefinnande genom korrekt skötsel och underhåll av vattnets kvalitet.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK