4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Eldstjärt

Eldstjärt

red-tailedblacksharkepalzeorhynchosbicolorswimminginanaquariumwith

Introduktion till Eldstjärt

Eldstjärten är en distinkt och livfull medlem av akvarievärlden som fångar ögat med sin svarta kropp och lysande röda stjärtfena. Ursprungligen från Asiens strömmande vattendrag har denna art anpassats väl till livet i hemmakvariet.

Biologi och utseende

Denna hajliknande fisk är inte bara känd för sitt unika utseende utan också för dess intressanta beteenden. I naturen lever eldstjärtarna ofta i grupper eller par, där de visar komplexa sociala interaktioner. De är även bottenlevande vilket gör att de föredrar att hålla sig nära substratet i sina naturliga habitat.

Vattenkvalitet och miljö

För att trivas kräver eldstjärtar specifika vattenförhållanden: temperaturen bör ligga mellan 22-28°C, pH-värdet mellan 6.0-8.0, samt en dH-hårdhet på 5-13. Det är avgörande att dessa parametrar upprätthålls för deras välbefinnande.

Gruppdynamik och avel

Att ha flera eldstjärtar tillsammans kan vara givande då det ger insikt i deras sociala struktur – men var observant på tecken på aggression som kan uppstå vid territoriella dispyter. När det kommer till fortplantning sprider dessa fiskar rommen över bottnen där den sedan befruktas.

Sammanfattning

Oavsett om du redan har ett etablerat sötvattensakvarium eller planerar att starta ett nytt projekt så erbjuder vi all hjälpsam information du behöver för att göra din upplevelse med eldstjärten framgångsrik och njutbar.

I vår butik finner ni denna fascinerade art samt expertisen som säkerställer att er hobby blir så belönad som möjligheterna tillhandahåller.

Utforska mer hos oss för ytterligare guider , samt noga utvalda produkter designade just för era undervattensvänner!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK