4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Dvärgklogroda

Dvärgklogroda

zairedwarfclawedfroghymenochirusboettgeripopularforkeepingin

Naturligt ursprung och levnadsmiljö

Dvärgklogrodan (Hymenochirus boettgeri) är en liten men fascinerande medlem av akvariets gemenskap. Med sitt ursprung i Afrikas lugna vattenvägar har denna lilla groda anpassat sig till ett liv både under och ovanför ytan. Den trivs bäst i varma temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, vilket gör den väl lämpad för de flesta tropiska sötvattensakvarier.

För att dessa kvicka simmare ska må bra är det också viktigt att vattnet håller rätt pH-värde på mellan 6.0 och 8.0 samt en dH-nivå på mellan 5 och 13.

Att inreda dvärgklogrodans hem

När vi pratar om inredning för våra gröna vänner så gäller det inte bara estetik utan även funktion. Ett välinrett akvarium ger inte bara stimulans åt grodan utan bidrar även till dess hälsa genom att efterlikna dess naturliga habitat med bland annat gömställen och klaterytor som flytande blad eller trädrötter där de kan sola sig under lampan likt solstrålarna som sipprar ner genom lövtaket.

Eftersom dvärgklogrodor uppskattar sällskap bör du tänka på antal när du planerar din undervattenspark, ett par eller en mindre grupp kommer säkerligen ge dig många trevliga stunder framför glasrutan!

Födan

Att vara allätare innebär att dvärgklogroda tar chansen att njuta av ett brett utbud av kostalternativ från små insektlarver till specialfoder formulerade just för amfibier. Detta gör matningen både rolig och flexibel, då man kan erbjuda olika typer av föda som främjar deras välbefinnande samtidigt som man får se dem utföra sina unika jakttekniker direkt i akvariet!

Det finns dock några tips att tänka på när det kommer till utfodring, balansera dieten noggrant så att de får alla nödvändiga näringsämnen samtidigt som du ser till så ingen blir övermatad - nyckeln ligger i variation och måttfullhet.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK