4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Dvärggurami

Dvärggurami

thedwarfgouramitrichogasterlaliusisaspeciesofgourami

Dvärggurami – En stillsam akvariefavorit

Om dvärgguramin

Dvärgguramin, Trichogaster lalius, är en fredlig och förtrollande fisk som passar utmärkt i det stillsamma akvariet. Med sin måttliga storlek på omkring 4-5 cm blir den inte bara en subtilt charmig utan också en hanterbar kamrat för de flesta sötvattensakvarier. Den här arten trivs bäst i par, vilket innebär att man bör överväga att ge dem sällskap av minst en ytterligare dvärgguramin, gärna av motsatt kön för att efterlikna deras naturliga sociala struktur.

Ett intressant beteende hos dvärgguramin är hanarnas engagemang vid fortplantningen, de bygger nämligen skumnästen där ägg lämnas tryggt under hans vakande ögon tills kläckningen. Detta unika drag bidrar till fascinationen hos akvarieentusiaster, samtidigt som det erbjuder ett spännande inslag att observera hemma.

Skapa rätt miljö

För att din dvärggurami ska frodas krävs en välplanerad livsmiljö. Ett lugnt vattenflöde tillsammans med rikligt med gömställen såsom växter eller dekorationer ger dem den tryggaste möjliga omvårdnaden. Vattnets kvalitet bör hållas hög med regelbundna vattenbyten och kontrollerad temperatur samt pH-värde som speglar deras naturliga tropiska levnadsmiljö.

Cobolt neon – En lysande variant

Inom gruppen av dvärgguramis finner vi cobolt neon-varieteten, vars namn kommer från dess bländande blå färger som kan liknas vid skimrande neonsken under vattnet. Precis som sina släktingar är cobolt neon-dvärgguramis lugna individer som berikar sin omgiftnings estetik genom både sin karaktär och fysionomin.

Att ha cobolt neon-dvärggurarmin hemma innebär inte bara att du får njuta av deras glimmande närvaro utan även bidra till ett biologiskt dynamiskt ekosystem inuti ditt akvarium där balansen mellan arter spelar stor roll för alla arters välbefinnande.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK