4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Drottningrasbora

Drottningrasbora

Ursprung och levnadsmiljö

Drottningrasboran, Trigonostigma espei, är en liten fiskart med ett imponerande utseende som härstammar från Asiens sötvatten. Dess hemvist sträcker sig över floder och vattendrag där vattnet ofta är mjukt och lätt surt, vilket återspeglas i artens preferenser när det kommer till pH- och dH-värden i akvariet.

Utseende och beteende

Med sin silverglänsande kropp prydd av en distinkt svart-orange rand längs sidorna, fångar denna lilla fisk genast blickarna inom akvariets väggar. En mogen individ når upp till 3 cm i längd, vilket gör den idealisk för mindre såväl som större samlingar av fiskar.

Deras natur att hålla ihop i grupper gör dem perfekta för sällskapsakvarium där de kan ses utforska eller lekfullt jaga varandra genom vattnet. Som allätare äter de gladeligen både vegetabiliska kost samt mindre proteinrika livsmedel.

Håll dem i stim

För att verkligen ge dessa små juveler möjligheten att lysa rekommenderas det att man håller dem tillsammans med andra individer av samma art, ett stim på minst 10 fiskar bidrar till deras välbefinnande.

Fortplantning

När det gäller fortplantningen sprider Drottningrasboran sin rom frikopplad från substratet eller vegetationen, vilket kräver uppmärksamhet hos akvaristen som vill främja reproduktion under kontrollerade former.

Att föra vidare passionen för dessa vackra varelser innebär också att säkerställa deras levnadsvillkor - något vi på ZOO.se mer än gärna delar vår kunskap om!

falseharlequintrigonostigmaespeiinthefreshwateraquarium
380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK