4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Crowntail-bettan

Crowntail-bettan

siamesefighterbettasplendensundersurfacewithreflections

Crowntail-betta - En färgstark personlighet i akvariet

Crowntail-bettan, eller Betta splendens som den vetenskapligt kallas, är en av de mest karismatiska invånarna man kan ha i sitt akvarium. Med sina dramatiskt utspärrade fenor och levande färger är det inte svårt att förstå varför denna lilla krigare har blivit så populär bland akvarieentusiaster.

Ursprung och egenskaper

Betta splendens kommer ursprungligen från de stillastående vattnen i Sydostasien. De är anpassningsbara och kan leva under mindre gynnsamma förhållanden tack vare deras förmåga att andas atmosfärisk luft direkt genom ett speciellt organ känt som labyrintorganet. Crowntails skiljer sig från andra bettor med sina unika "kronliknande" fenor som ger dem ett distinkt utseende.

Skötselråd för en lycklig crowntail

Att ta hand om en crowntail kräver lite mer än bara mat och rent vatten, dessa små individer trivs bäst när de får mental stimulans. Ett inrett akvarium med växter och gömställen hjälper till att efterlikna deras naturliga habitat, vilket främjar hälsa och glädje hos fisken.

Du bör säkerställa regelbundna vattenbyten samt hålla noga koll på vattenvärdena, pH-värdet bör ligga mellan 6,5-7,5 och temperaturen ska vara stabil runt 24-28 grader Celsius. Kom ihåg att även om crowntails kan hantera ensamhet bättre än många andra fiskar så innebär det inte att de ska glömmas bort, ge din crowntail uppmärksamhet!

Föda

När det kommer till kost håller vi oss nära naturen, högkvalitativ torrfoder eller frysfodrade rätter rekommenderas starkt för dessa köttätande fiskar. Variation i dieten bidrar inte bara till god hälsa utan också till livfullheten i deras kraftfulla färger.

Varianter av crowntails

Det finns flera varianter av denna art där skillnaderna huvudsakligen ses i fenornas form och storlek samt den spektakulära färgpaletten.

  • Blueray - presenterar storslagen blå nyanser över sin kropp.
  • Halfmoon - imponerar med halvmånformade svansfenor.
  • Double Tail - har dubbla svansfenor som ger ett extravagant intryck.

Varje variant har sin egen charm och alla förtjänar samma omsorgsfulla vård.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK