4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Colombiatetra

Colombiatetra

aquariumfish-hyphessobryconcolumbianuszarskegary2002

Introduktion till Colombiatetran

Colombiatetran, eller Hyphessobrycon columbianus som är dess vetenskapliga namn, är en färgstark och populär akvariefisk. Denna lilla fisk härstammar från Sydamerikas vatten och kännetecknas av sin glittrande kopparfärgade kropp som ofta får den att se ut som en miniversion av pirayan. Men oroa dig inte, trots sitt pirayalika utseende är colombiatetran en fredlig stimfisk som föredrar sällskap av sina egna.

Skötselråd för ett blomstrande akvarium

För att dina colombiatetrar ska trivas bör du hålla temperaturen mellan 22-28 grader Celsius och pH-värdet inom intervallet 6.0-8.0. Dessutom uppskattar de mjukt till medelhårt vatten med dH mellan 5-13. En flock på 10 individer rekommenderas för att dessa sociala fiskar ska må bra och visa upp naturliga beteenden.

Föda

Som allätare har colombiatetrar inga stora krav när det kommer till kosten men mår bäst av ett varierat intag bestående av både vegetabiliska och animaliska inslag. Ett balanserat kostschema bidrar inte bara till hälsa utan även till deras livfulla färger.

Fortplantning

När det gäller fortplantningen sprider colombiatetrarna sin rom frikopplat från ynglen vilket innebär att de ej tar hand om sina ungar. Det kan vara klokt att separera romen från de vuxna fiskarna för att säkerställa ynglens överlevnad.

Vi på ZOO.se vill inspirera dig i ditt val av akvariefiskar och erbjuder kunskap samt produkter såsom välbalanserad mat specifikt anpassad för tetrars behov – allt för din Colombiatetras välbefinnande!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK