4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Cladophora aegagropila

Cladophora aegagropila

plantinaquarium

En unik algformation

Cladophora aegagropila, ofta kallad mossboll på grund av sitt utseende, är inte din traditionella akvarieväxt. Det är faktiskt en bollformad alg som bidrar med både estetik och funktion i ett akvarium.

Vad är Cladophora aegagropila?

Denna intressanta organism består av gröna alger som växer tätt samman för att forma runda bollar. Dess struktur liknar mossa vilket ger den dess folkliga namn. Den långsamma tillväxten gör den till ett underhållsfritt inslag i ditt vattenlandskap.

Värdet i akvariet

Mossbollen har flera fördelar för ditt akvariums miljö. Förutom att vara en naturlig dekorativ detalj hjälper den till att balansera mikrofloran genom sin förmåga att absorbera näringsämnen och därmed konkurrera ut oönskade alger.

Skötselråd

Att ta hand om din Cladophora aegagropila är enkel: placera den bara i vattnet! Men kom ihåg, även om det krävs minimal ansträngning bör du rotera mossbollen då och då för jämn ljusexponering och undvika direkt solljus som kan skada dess yttre lager.

Med dessa punkter hoppas vi ha gett dig lite insikt om livet med Cladophora aegagropila - mer än bara en vanlig mossboll, utan snarare en fascinerande deltagare i ekosystemet inom dina fyra glasväggar!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK