4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Ceratopteris siliquosa

Ceratopteris siliquosa

fakta-om-akverievaxten-ceratopteris-siliquosa

Inledning Ceratopteris siliquosa

Att inreda ett akvarium är lite som att skapa en undervattensvärld där varje växt bidrar till harmoni och balans. Bland de gröna hjältarna under ytan finner vi Ceratopteris siliquosa, en vattenväxt som inte bara är estetiskt tilltalande utan även har flera fördelar för ditt akvatiska ekosystem.

En naturlig renare med lätt skötsel

Ceratopteris siliquosa, även känd som "Water Sprite", är uppskattad för sin snabba tillväxt och sin förmåga att rena vattnet från oönskade ämnen. Denna frodiga växt tar effektivt upp näringsämnen ur vattnet vilket kan bidra till minskning av algtillväxten. Dess anpassningsförmåga gör den lämplig både för nybörjaren och den mer erfarne akvaristen.

Plantering och placering

Denna flexibla planta kan planteras i substrat, på stenar, rötter eller flyta fritt på ytan där dess rötter erbjuder skydd för småfiskar och räkor. Placeras gärna i mellan- eller bakgrunden av akvariet, beroende på storlek och önskad designeffekt.

Välgörande egenskaper

Utöver dess renande egenskaper fungerar Ceratopteris siliquosa också som ett utmärkt gömställe samt lekområde för fiskyngel. Dessutom tjänar bladen som en näringstillskott då de gamla bladen mjuknar och blir mat åt bland annat malarter.

Lättskött variation

Ceratopteris siliquosa kräver minimal omvårdnad men trivs bäst i medium ljusintensitet med regelbundna tillsättningar av växtnäring.

För dig som söker mer information om hur du vårdar dina vattenlevande plantor rekommenderas vår guide Skötselråd för växter .

Lev livet fullblomstrande – både över och under vattenytan!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK