4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Boesemanis regnbågsfisk

Boesemanis regnbågsfisk

aquariumfishboesemanirainbowfishselectivefocus

Introduktion till Melanotaenia boesemani

Boesemanis regnbågsfisk, med det latinska namnet Melanotaenia boesemani, är en glittrande pärla i akvarievärlden. Denna art härstammar från Asiens mjuka vattenmiljöer och utmärker sig med sin levande gul-och-blå färgkombination. Ett fascinerande inslag i dessa fiskars utseende är hur deras kroppar kan övergå från intensiva gula nyanser fram till en djupblå toner.

Levnadsmiljö och beteende

Boesemanis regnbågsfisk trivs bäst i grupper där de simmar tillsammans i stim. De är allätare som anpassar sig väl till varierad kost och bidrar till en harmonisk atmosfär bland andra fredliga arter i akvariet. För att efterlikna deras naturliga habitat bör temperaturen hållas mellan 22-28 grader Celsius, pH-värdet mellan 6.0-8.0 samt dH-intervallet mellan 5-13.

Fortplantning hos regnbågsfisken

När det kommer till fortplantningen sprider Boesemanis regnbågsfisk rommen friktionslöst inom sitt territorium. Det krävs uppmärksamhet vid avel då ynglen behöver skydd och specifik vård för att växa upp på ett säkert sätt.

Att välkomna dessa mångfacetterade små fiskar innebär inte bara en estetisk berikning för ditt hemmaakvarium utan även ett ansvarsfullt åtagande om omsorg och kunskap kring deras livsvillkor.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK