4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Anubias barteri

Anubias barteri

selectivefocusofananubiasbarteriaquariumplantwithblurred

En mångsidig och lättskött akvarieväxt

Anubias barteri är en robust och tilltalande växt som har gjort sig känd för sin förmåga att anpassa sig väl i olika typer av akvariemiljöer. Dess popularitet bland akvarieentusiaster har vuxit stadigt, tack vare dess estetiska utseende samt dess tåliga natur.

Naturlig skönhet för ditt akvarium

Denna gröna pärla är nära besläktad med den mindre varianten Anubias nana men tar lite mer plats i landskapet under vattnet. Med sina breda, mörkgröna blad ger Anubias barteri en naturlig kontrast mot ljusare substrat eller färgglada fiskar. Dess långsamma tillväxt gör den till ett perfekt val för både nybörjaren och den erfarne akvariisten som söker efter en växt som inte kräver ständiga omplanteringar eller beskärningar.

Lätt att vårda

En av de mest uppskattade egenskaperna hos Anubias barteri är hur lätt det är att ta hand om den. Växten trivs i ett brett spektrum av ljusförhållanden, från svagt till moderat ljus, och behöver inte mycket näringsämnen för att frodas. Detta gör den idealisk även för mindre belysta hörn i ditt akvarium där andra växter kanske skulle ha svårigheter att överleva.

Plantera rätt

För god hälsa bör du undvika att plantera Anubias barteris rotknöl helt täckt med grus eller sand; istället kan du fästa din anubia på trädrötter eller stenar med hjälp av sytråd eller specifikt lim tills dess rötters grepp etableras noggrant. På detta sätt kommer din anubiavariant inte bara se fantastisk ut utan också må bra på längre sikt.

Vill man fördjupa sig ytterligare i dessa intressanta varianternas värld erbjuder vi kunskap och erfarenhet såväl online som direkt vid vårt butiksbesök.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK