4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Albino Pansarmal

Albino Pansarmal

Albino pansarmal – en ljus pärla i akvariet

Albino pansarmalen, vetenskapligt känd som Corydoras aeneus albino, utgör en fängslande variant av den omtyckta bottenlevande fisken. Med sin karakteristiska, bleka färg och livliga beteende, förmår denna art att förgylla vilket akvarium som helst. Ursprungligen från Sydamerikas vattendrag, har denna allätande art framgångsrikt anpassat sig till livet i hemakvariet.

En idealisk sambo

Dessa småfiskar trivs bäst när de får sällskap av sin egna art. Att hålla dem i stim speglar inte bara deras naturliga beteende utan bidrar också till ett harmoniskt akvarium. Tack vare deras fredliga natur blir de utmärkta tillsammans många andra arter.

Matvanor och föda

Som allätare är albino pansarmalar inte kräsna gällande föda; de uppskattar ett varierat utbud av mat. I det naturliga habitatet söker de efter matrester på bottnen, men i hem akvariet mår de bra av att få specialanpassade tabletter samt en blandning av olika sorters foder för att säkerställa alla nödvändiga näringsämnen.

Fortplantning och yngelvård

Reproduktion hos dessa små sker genom romspridning, där honor lägger ägg som hanarna sedan befruktar. Det unika med denna art är dess förmåga att sprida rom över stora delar av akvariet, vilket gör yngelvården både spännande och belönande för entusiastiska aquarister.

Levnadsvillkor

För att din albino pansarmal ska frodas behöver vattnet ha rätt temperatur (22-28°C) samt vara inom pH-värde (6.0-8.0) och hårdhetsgrad (5-13 dH). Regelbundna vattenbyten tillsammans med god filtrering hjälper till att upprätthålla dessa villkor så att dina fiskars välbefinnande prioriteras.

I omsorg om våra simmande kompisars hälsa rekommenderar vi alltid grundlig research innan du väljer just din nya akvariefisk – kunskap ger bästa möjliga start för er gemensamma resa under vattnets yta!

beautifulalbinocorydorascorydorasbronzeaeneusfreshwaterfishinaquarium
380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK