Kloklippning smådjur

Klovård klofilar och klotänger för smådjur. För att klippa klorna har vi olika klosaxar och klotänger. Välj en klosax till tunna små klor, medan en klotång klipper grövre kaninklor bättre. Vi klipper klor i butiken, boka tiden för kloklippningen på Zoo.se eller ring 08-280740.

En dvärghamsters, guldhamsters, gerbils, mus och råttas klor behöver i regel väldigt sällan eller aldrig klippas, men skulle de bli för långa så använd en klosax för smådjur.

Kaniners och marsvins klor bör klippas var 6-8:e vecka med en klosax för smådjur. Det går också bra att fila klorna med en klofil. Om man råkar klippa i pulpan är det bra att ha blodstillande pulver tillhands. När ni skaffar kanin från oss får ni med ett klippkort så att ni kan ta med kaninen till oss för kloklippning, och vår personal visar er gärna hur man gör.

Håll tassen stadigt under klippning. Klipp spetsen på klon i en och samma rörelse. Klipp inte för långt in på klon, undvik pulpan. För husdjur med för långa klor hjälper det att klippa klorna ofta, det får pulpan att dra sig tillbaka. För bästa slutresultat avsluta med att fila med en klofil. Har ditt djur extremt långa klor konsultera med en veterinär. Skulle du råka klippa i pulpan använd blodstopp som effektivt stoppar blodflödet.

Vi hjälper dig med kloklippningen i zoobutiken. Kloklippning av smådjurs klor och tänder i zoobutiken har vi vardag/helgtaxa lördag, söndag och helgdagar ta gärna med egen ren frotté handduk annars finns det att köpa i butiken. Klosax finns. Välkomna!

Visar 4 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida