Fiskar & Växter

Akvariefiskar och växter för akvarium - Akvarieaffär i Bromma med ett stort urval fiskar och akvarieväxter för akvarium 15 min från Stockholm City. Zoo.se är en av Sveriges största akvarieaffärer med 660 akvarium med sötvatten och saltvattensfiskar som passar både till nybörjare, akvarister och fiskentusiaster.

Bland populära sötvattensfiskarna finns det arter så som tetror, barber & malar som har glatt akvarister i över hundra år & såväl som arter på akvariefiskar som är helt nya & där man knappt vet hur de förökar sig. De representativa fiskarterna vi har i våra akvarium är de som antingen från början är vana vid förhållanden som liknar de vi kan erbjuda i våra akvarier, eller de som väldigt lätt anpassar sig i akvariet. 

Genom åren har också aveln anpassat vissa arter ytterligare. Bara de individer som fick sina grundläggande behov tillfredsställda i fångenskap förökade sig, och efter hand utvecklades en akvarievariant av många arter som till viss del kan skilja sig från de vilda individerna. Det handlas även med vildfångade djur, och där kan man räkna med att få ett något känsligare djur, men samtidigt ett med ett mer ursprungligt beteende. Vildfångst ses av många som något negativt, men behöver inte vara det. Levande fisk är många länders naturtillgång och så länge exporten sker på ett långsiktigt hållbart sätt är den ett argument för att bevara fiskarnas naturliga miljö. 
Saltvattensfiskar har inte en lika lång historia som akvariefiskar, men även där går utvecklingen framåt och man är i dag mycket mer medveten om korallrevens betydelse för miljön, och man har också lärt sig att odla många arter i akvarium.

Akvarieväxter är inte alltid strikt vattenlevande i naturen. Många tillbringar delar av sitt liv på strandnära platser som ibland översvämmas, eller så växer de under vatten på bankar som torrläggs vid låg vattennivå. De akvarieväxter som säljs i butik odlas ovanför vattenytan, man säger att de är emerst odlade. Växternas övervattenblad kan se annorlunda ut än vad deras undervattenblad gör, så en del växter uppnår sin fulla prakt efter att ha stått i ditt akvarium ett tag.
Vi har ett stort antal akvarier i butiken vilket gör att vi kan erbjuda ett brett sortiment. 
Levande växter skickas måndag-onsdag för att säkerställa att de hinner fram till er innan helgen. Vänligen kontakta butiken innan beställning för att se vilka arter som finns i lager.

Visar 39 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida