4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Viktminskning hund

Tips och råd för en hälsosammare vikt för din hund

Steg för steg guide

  •  Börja med att väga din hund i någon av våra butiker, notera allt din hund äter på en dag samt hur mycket och vilken typ av motion ni utövar dagligen.
  •  Skriv ned och spara tills nästa vägning gärna med någon veckas intervall.
  • Konsultera någon av våra foderexperter för guidning till ett foder som är anpassat för viktminskning, längre ned kan du se vilka foder vi rekommenderar.
  • Det är inte bara fodrets innehåll som gör skillnad utan även mängden mat och motion! Läs på påsens baksida för att dosera rätt mängd för din hund eller ta kontakt med personal i butiken för att få hjälp. Väg sedan upp varje mål du ska ge på en matvåg och gör ett sträck på en mugg eller likande för att se att du ger rätt mängd varje gång.
  • Försök senarelägg första målet på dagen till efter morgonpromenaden då hunden förbrukat en del energi.
  • Utfodra gärna i en Fun feeder Slo-Bowl. Matskål för glupska hundar som behöver äta sin hundmat lite långsammare. Hjärngympa, nöje & utdragen utfodring i ett! Minskar risken för att svälja luft, hjälper hundar med övervikt att känna sig mättare & ger mental stimulans
  • Ta en del av den dagliga fodergivan och ge som belöning eller välj godis som du kan bryta i små bitar och ge en liten daglig mängd. Tänk på att du måste minska motsvarande på den totala fodergivan per dag för effektiv viktminskning. 
  • Motionera tillsammans med din hund! Sätt mål för att öka den dagliga motionen tillsammans med din hund, träningsutrusning för ett rörligare och roligare liv tillsammans.
  • Ha tålamod och tänk på att hunden kommer må så mycket bättre när den har en hälsosam vikt.
  • Om du är osäker på hur mycket din hund behöver gå ned i vikt, kontakta en veterinär för viktkonsultation.

Saker som kan kännas underligt

- Om hunden går över på ett bantningsfoder så kommer hunden med högsta sannolikhet kunna äta en större mängd foder från det förra fodret. Detta är på grund av att det är större andel kolhydrater i med lägre energiinnehåll.

- Det räcker inte med att stå på ett lightfoder för att det ska komma resultat efter 1-2 månader. Lightfoder är nämligen gjorda för att hunden endast ska bevara sin vikt, inte gå upp men heller inte gå ned något dramatiskt.

- Det är du som kommer kunna göra den stora skillnaden för hundens hälsa och vikt. Ger du rätt foder, rätt mängd och den motion som behövs så kommer det ske stora saker.

Produkter för viktminskning

Se alla veterinärfoder

Savic

Matskål Slow Feed Mix

289 kr

Webbpris

Hill's Prescription Diet Dog

Metabolic + Mobility Chicken - Dry Dog Food

1 149 kr

Våra tips & råd

Klicka här

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK