4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Vaccinationer till hund

Hund

Vaccinationer till hund

Hundar ska helst vaccineras mot parvovirus, valpsjuka, smittsam leverinflammation och kennelhosta. Det är du som hundägare som beslutar om du vill vaccinera din hund men det är något vi rekommenderar.

Grundvaccinationen görs med 2 sprutor med 3-4 veckors mellanrum. Den första sprutan ges tidigast vid 6 veckors ålder men oftast vid 8 veckors ålder. Spruta nr 2, vanligast vid 12 veckors ålder (max 4 veckor efter spruta nr 1).

Sedan ges en 3:e spruta vid 1 års ålder och därefter med 1-3 års mellanrum.  Parvovirus, valpsjuka och smittsam leverinflammation behöver bara fyllas på vart 3:e år efter 1 års ålder. Kennelhostaskyddet blir bäst om du vaccinerar mot kennelhosta årligen. Hundar kan fortsatt få kennelhosta men sjukdomen blir oftast mycket lindrigare om de har ett bra skydd ifrån årliga vaccinationer.

Vaccination mot rabies görs om hunden ska åka utomlands. Hundar ska helst vara minst 3 månader vid första vaccinationen. Beroende på tillverkare så krävs 1 eller 2 sprutor för en grundvaccination. Djuret får resa tidigast 21 dagar efter att grundvaccinationen är klar dvs för en del tillverkare 21 dagar efter en spruta och för andra tillverkare 21 dagar efter spruta nr 2.

Vill du vaccinera mot Leptospiros så kontakta kliniken så att vi har det vaccinet hemma. Vaccinering mot Leptospiros är inte ett krav men är rekommenderat inför resa till många länder.

Boka
tr-fly-dog-v3

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK