4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Vaccination av katt

Katt

Vaccination av katt

Katter vaccineras mot kattsnuva och kattpest. Det är du som djurägare som beslutar om du vill vaccinera din katt men det är något vi rekommenderar.

Grundvaccinationen görs med 2 sprutor med 3-4 veckors mellanrum och sedan en vid 1 års ålder. Den första sprutan ges tidigast vid 8 veckors ålder och sedan ges en vid ca 12 veckors ålder. 3:e sprutan ges vid 1 års ålder och därefter rekommenderar vi oftast att katter vaccineras årligen mot kattsnuva och vart 3.e år mot kattpest.

Beroende på kattens livssituation så kan det räcka med kattsnuva och kattpest vart 3:e år utan påfyllnad däremellan. Detta kan tex gälla en innekatt som inte går på kattutställningar, inte rester eller inte bor på kattpensionat. Vi diskuterar gärna med dig om vad som är lämpligt just för din katt.

Innekatter bör även de vaccineras. Både kattpest och kattsnuva är mycket smittsamt och kan föras in via avföring och urin som fastnat under skorna. Kattpest är en allvarlig och oftast dödlig sjukdom, kattsnuva ger oftast livslånga problem.

Vaccination mot rabies görs om katten ska åka utomlands. Katter ska helst vara minst 3 månader vid första vaccinationen. Beroende på tillverkare så krävs 1 eller 2 sprutor för en grundvaccination. Djuret får resa tidigast 21 dagar efter att grundvaccinationen är klar dvs för en del tillverkare 21 dagar efter en spruta och för andra tillverkare 21 dagar efter spruta nr 2.

Boka
blackandwhitecat

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK