4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Röntgen av hund

Hund

Röntgen av hund

Höftledsdysplasi och armbågsledsdysplasi är ärftliga utvecklingsrubbningar som förekommer hos många raser. SKK har ett centralt hälsoprogram för att bekämpa dessa problem. I vissa fall krävs även HD och ED röntgen inför avel. För de flesta raser krävs att de är 12 månader gamla och id-chipmärkta och för fåtalet att de är 18 månader och id-chipmärkta. Kontrollera vad som gäller för din ras innan du bokar tid.

Innan besöket ska du göra en anmälan på SKKs hemsida- “Beställ röntgenavläsning”. Du loggar in med bank-id och betalar för avläsningen med kort på hemsidan.

Röntgen av höftleder (HD)- Utförs alltid på sederad hund, hunden ska därför vara fastande i minst 6 timmar. Åtgärden beräknas ta ca 1,5 timme. Observera att avläsningsavgiften MÅSTE vara förbetald hos SKK för att åtgärden ska kunna genomföras.

Röntgen av armbågsleder (ED) - Utförs alltid på sederad hund, hunden ska därför vara fastande i minst 6 timmar. Åtgärden beräknas ta ca 1,5 timme. Observera att avläsningsavgiften MÅSTE vara förbetald hos SKK för att åtgärden ska kunna genomföras.

Vi erbjuder även röntgen om din hund behöver denna typ av bilddiagnostik som del av en utredning. Med röntgen kan man undersöka om det finns skador på skelettet eller ledförändringar. Röntgen kan även användas vid tex mag-tarmproblem och hosta.

Vid undersökning av skelettet så krävs det ofta att hunden får lugnande för att ligga helt still. Därför bör ditt djur vara fastande i minst 6 timmar innan besöket.

Boka
06_veterinaryhero_mobile

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK