4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Kastration hanhund

Hund

Kastration hane

Idag kastreras hanhundar utav en rad olika anledningar både medicinska och ickemedicinska. Det är dock viktigt att inte kastrera i syfte att påverka en hund med aggressiva eller dominanta beteenden mot människor då det tyvärr kan ha helt motsatt effekt dvs förvärra problemen. Vanligt är att man kastrerar en frisk hanhund om den blir negativt påverkad av löptikar men även om hunden har hanhundsaggressivt beteende eller ett kraftigt revirhävdande beteende. Kastrering hjälper inte alltid. Stört chans till effekt fås om kastrationen görs så tidigt som möjligt innan beteendet hunnit bli inlärt.

Kemisk (medicinsk) kastration- Ett hormonimplantat injiceras under huden. Detta är ett alternativ till kirurgisk kastration med skillnaden att effekten är tidsbegränsad.

Kirurgisk kastration - Kastration av frisk hanhund, minst 6 månader gammal, med båda testiklarna belägna i pungen. Äldre hundar rekommenderas en undersökning innan. Lämnas vid bokat tid och hämtas efter överenskommelse. Hunden ska vara fastande ifrån kl 24 kvällen innan, men får dricka vatten. Eftervården inkluderar bl.a. krage och smärtstillande tabletter. Vid kirurgisk kastration så tas testiklarna bort och förmågan att fortplanta sig försvinner permanent.

Boka
olddog_mobile

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK