4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Kastration av kanin

Kanin

Kastration av kanin

Den vanligaste anledningen till att man kastrerar hankaniner är för att dämpa revirmarkering och aggressivitet mot andra hankaniner samt för att förhindra att det blir en massa kaninungar om man även har en honkanin. De flesta kastrerade hankaniner får ett trevligare och lugnare temperament. Vid kastrationen så avlägsnas testiklarna. Det är dock viktigt att veta att en hankanin inte alltid blir helt steril direkt efter kastreringen utan först 3-4 veckor efter kastrationen, de bör därför inte träffa/vara med en hona under denna tid.

Kastration görs på en fullt frisk hankanin, minst 5-6 månader gammal med vikt över 700 g och båda testiklarna belägna i pungen. Lämnas vid bokad tid och hämtas efter överenskommelse. Lägg handduk i transportburens botten. OBS! Kaninen ska EJ vara fastande! Ska äta fram tills besöket och ha med sig mat och hö till kliniken.

Efter kastrationen är det mycket viktigt att kontrollera att din kanin kommer igång att äta och bajsa normalt. Narkosen kan påverka mag-tarmmotoriken. Ser du inte att din kanin äter när ni kommit hem så bör er kanin stödmatas. Vanligast är att man använder ett särskilt vällingpulver -Oxbow Critical care. Kaniner är relativt lätta att stödmata.

Boka
bunny_mobile

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK