4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Veterinära tjänster / Avmaskning av katt

Katt

Avmaskning av katt

Avmaskning av utekatter görs vid misstanke om att katten har mask eller om man vet att katten tar mycket byten. Innekatter behöver sällan avmaskas. Det finns olika avmaskningsmedel receptfritt på apoteket. De skiljer sig på vilka typer av maskar de tar och om de ges en eller flera dagar. Vill man veta närmare om eller vilken typ av mask katten har innan man köper avmaskningsmedel så kan man köpa “Kolla masken” på apoteket och skicka in avföring enligt bifogad instruktion.

Avmaskning inför resa med katt. Olika regler gäller för olika länder. Det är du som reser med katten som har ansvar för att alla regler är uppfyllda inför en resa. På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa vad som gäller för just det land du ska resa till.

Avmaskning som krävs inför resa till utlandet görs på kliniken. Avmaskning med intygande i pass. Katten måste vara chipmärkt.  Tag med kattens pass och egen avmaskningstablett (innehållandes prazikvantel mot rävens dvärgbandmask) om du har det.  Priset gäller exklusive avmaskningstablett. Avmaskningen ska ske högst 120 timmar och senast 24 timmar innan planerad resa.

Boka
cp-cat-hero-mob

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK