Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Aquafleur Akvarieväxt på rot

Växt på rot

Akvarieväxt planterad på en vacker trärot, en av de enklaste akvarieväxterna. Växer tacksamt i alla typer av akvarium, tål hårdhänt hantering från akvariefiskarna. Köp akvarieväxter på mangroverötter online hos Zoo.se till mycket bra priser. Läs mer
229 kr Rek.pris 249 kr

Akvarieväxt på Rot

Rekommendationer när du köper akvarieväxter från oss till ditt akvarium.

Hemtransport och inplantering av akvarieväxter - Växten packas i en plastpåse/plastförpackning som knyts ihop för att fukten ska bevaras. Den kan utan problem förvaras i ca ett dygn i förpackningen. Hemma tar du bort krukan och vadden som skyddat akvarieväxtens rötter. Eventuella klämmor måste också alltid tas bort. Skölj rötterna försiktigt och toppa försiktigt vid behov före plantering. Har växten många små rötter kan du behålla vadden för att hålla ihop växten, men klipp av hälften. Hur växten ska planteras beror på vilken typ av växt det är.

Tänk på att akvarieväxterna är köldkänsliga.

Här finner du lite tips för några av de vanligaste växterna.

Växter som trivs bäst på rot eller sten har tjockare blad och är oftast mycket tåliga (t.ex. Anubias & Kolplanta). Fäst dessa växter på en rot eller sten, man kan använda t.ex. sytråd för detta. Efter 2-6 veckor har rötterna växt fast. Finns även som färdiga arrangemang.

Stängelväxter (t.ex. Cabomba, Vattenpest, Bacopa) är snabbväxande och behöver toppas emellanåt. Denna typ av växter har oftast inget rotsystem utan kan även toppas nerifrån (toppen brukar vara snyggast). Plantera i grupper med ett par cm mellanrum, eller låt flyta på vattenytan.

Knöl- och lökväxter (t.ex. Aponogeton, Nymphea, Crinum) ska planteras så du ser den översta delen på knölen och efter ett par dagar växer bladen fram!

Växtgödningsmedel

Glöm inte att även akvarieväxter behöver växtnäring, och speciellt ny inplanterade så att rötterna fäster fortare. Göder man inte sina växter så lever de inte lika länge.

Det finns jord att lägga under akvariegruset vid nystart/omstart av akvarium.

Vätska som tillsätts i akvarievattnet enligt bruksanvisning.

Sticks som trycks ner i gruset bredvid växterna ca 1-2 gånger om året.

Tabletter som läggs ner i bottensubstratet på ett ställe i akvariet med god vattenrörelse. Tabletterna löser sedan upp sig långsamt.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här