4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tryggt nyår

Våra bästa tips!

Tryggare nyår för djuren

Inga produkter hittades

Visar 0 av 0 produkter

Snart välkomnar vi ett nytt år med nya mål och förhoppningar! Även om det för många är en festlig och rolig helg kan den vara tuff att hantera för många djur. Vi har samlat våra bäst produkttips för att hjälpa rädda och stressade husdjur så du underlätta och hjälpa din vän att känna sig lugn och trygg trots smällare och fyrverkerier!

Adaptil, Feliway och ThunderShirt är varumärken som erbjuder effektiva produkter som hjälper till att lugna och minska stressen för både hund och katt. Perfekt att ha hemma inför infirandet av det nya året - nu med 25% rabatt!

Vi passar på att önska ett fint avslut på 2023 och ett riktigt ljust och gott nytt år!

Här kommer Mervi Kärkis erfarenheter och bästa tips på en stressfri nyår för den rädda hunden!

√ Var lugn och låt dig inte påverkas om din hund blir rädd – nu handlar det om dig.

√ Dra för gardiner, ha på radio med lugn musik eller samtal – du skapar en trygg plats inomhus.

√ Gå inte promenader utan vistas i närområdet så ni kan lugnt gå in i tryggheten om hunden påverkas av en nyårsraket.

√ Ta bort fokus på hunden genom att låta nyårsafton vara en så vanlig dag som möjligt. Men ha alltid koll på hur hunden mår.

√ Om hunden börjar vandra oroligt och eventuellt skälla inomhus så kan du koppla din hund och ha den hos dig utan att ge den uppmärksamhet.

√ Ge din hund ett extra gott tuggben som kan vara lugnande för hunden att sysselsätta sig med.

√ Erbjud din hund mat som vanligt. Om din hund inte kan äta p.g.a., rädsla så truga inte. Din hund kommer börja äta när rädslan släpper.

√ Om din hund reagerar med rädsla (gnyende, flåsande, stirrande ögon) bekräfta inte, trösta inte. Visa din styrka genom att bara vara.

√ När du rastar hunden, ha alltid koppel även om hunden inte visar på rädsla. Ett nytt ljud kan komma plötsligt under nyår som kan få hunden att fly i panik.

√ Om du har en riktigt rädd hund, välj att vara i ett tryggt rum. Lämna inte hunden, var där och läs en bok eller lyssna på musik utan att klappa hunden.

Ovanstående punkter handlar mer om hur du ÄR snarare än vad du GÖR. Dina signaler är de viktigaste för att skapa en så bra situation som möjligt.

Och kom ihåg, du som hundägare läser bäst av din hund för de olika nivåer av rädsla och reaktioner som finns hos hundar. Tecken på en stark rädsla hos hunden är följande: stirriga ögon, hukande och ihop-tryckt kroppsspråk, flåsande/snabb andning eller nedsänkta öron.

Nyår är för många hundar en hemsk dag. Men du som hundägare kan göra mycket genom att vara trygg och lugn med din hund.

Och imorgon är en ny dag. Välkommen till 2024!

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK