4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Vinteraktiviteter med hund

Vinteraktiviteter med hund

Vintern är en fantastisk tid att njuta av utomhusaktiviteter tillsammans med din hund. Snön och den friska luften erbjuder många möjligheter för både motion och lek. Här är några tips på vinteraktiviteter du kan göra med din hund.

Dra pulka

Om du har en hund som älskar att springa och är lämplig för dragarbete, kan du prova drag med pulka. Tips är att använda en sele på din hund och ett elastiskt dragkoppel som motverkar och absorberar tvära ryck. 

Åka skidor eller skridskor

Om du gillar skidåkning eller skridskoåkning kan du ta med din hund på dina äventyr. Se bara till att de är lämpade för det och har rätt utrustning för bra komfort och för att hålla sig varma. Kontrollera även isen noga innan du tar med din hund ut så att isen är tillräckligt tjock. 

Sök i snön

Göm godis eller leksaker i snön och låt din hund använda sitt luktsinne för att hitta dem. Detta är en rolig och utmärkt mentalt utmanande aktivitet som stimulerar din hund. 

Snöpromenader

Att gå på promenad i snön är en enkel men härlig aktivitet för dig och din hund. Den extra motståndskraften i snön ger din hund ett bättre träningspass än vanliga promenader. Tänk på att använda reflexer och LED-lampor . Vintermörkret kommer tidigt, så se till att både du och din hund är synliga. Använd även hundskor   eller applicera tassalva  för att skydda din hunds tassar mot kyla, is och vägsalt.

Apportering i snön

Lek apportering i snön med en leksak som är lätt att se, som en färgglad boll eller en leksak som lyser.Välj rätt leksak och använd en leksak som inte försvinner lätt i snön. Tänk även på att hålla passen korta så att hunden inte blir för kall och våt för länge.

lekandehundisno%cc%88

Vanlig härlig lek i snön

Låt din hund få utforska och leka i snön. Många hundar älskar att rulla runt i snön och jaga snöbollar. Att leka i snön med din hund kan vara både roligt och stimulerande för er båda. Att leka med din hund stärker även bandet mellan er.

Träna inkallning

Att träna inkallning är en grundläggande färdighet som aldrig går att träna tillräckligt mycket av! Under vintern är det perfekt att träna inkallning när hunden befinner sig i en ny snöig miljö. Kom ihåg att alltid använda positiv förstärkning och belöna med godis eller en leksak när din hund kommer till dig. Att träna inkallning i snön utmanar din hunds lydnad och samarbetsförmåga samtidigt som ni har roligt tillsammans utomhus. 

Besök en hundvänlig plats

Under vintern när det kan vara för kallt för att vara ute under en längre tid är det perfekt att göra en utflykt till ett mysigt café eller ett hundvänligt ställe. Det blir en perfekt miljöträning för din hund att få vara på ett café eller en restaurang med andra människor och hundar. 

Inomhusaktivitet

När det är alltför kallt och om hundens promenader blir lite kortare, är det bra att stödja upp hundens mentala stimulans med inomhusaktiveringar. Det kan vara godissök där du gömmer små godisbitar runtom i hemmet. Eller varför inte införskaffa ett aktiveringsspel där din hund får träna sin hjärna? 

Rekommenderade produkter

Kampanj
-30%

Julius-K9 IDC Powerharness Dog Harness

237 kr339 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK