4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Akvaristik / Växtguide för ditt akvarium

Akvarieväxter | 11 oktober 2022

Växtguide för ditt akvarium

Hemtransport och inplantering av akvarieväxter

Vilka växter ska du ha i ditt akvarium? Mossor, lökväxter eller flytväxter? Det finns mycket att tänka på när du köper akvarieväxter och vår kunniga personal hjälper dig mer än gärna på plats.

Växten packas i en plastpåse som knyts ihop för att fukten ska bevaras. Den kan förvaras i påsen i högst ett dygn. Växterna är mycket köldkänsliga och får absolut inte bli kalla. Bär därför påsen innanför jackan om det är kallt.

När du kommer hem tar du bort krukan eller vadden som är runt rötterna och även eventuella blyklämmor. Skölj rötterna försiktigt och toppa lite vid behov före plantering. Har växten många små rötter kan du behålla vadd för att hålla ihop växten men klipp av hälften.

Hur växten ska planteras beror på vilken typ av växt det är, fråga i butiken.

Växtgödningsmedel

Glöm inte att även akvarieväxter behöver växtnäring för att leva länge, särskilt nyplanterade växter. Exempelvis:

  • Växtgrus som Proflora Start och Aguatic Nature Fertiplant ABF– läggs under akvariegruset vid nystart/omstart av akvariet.
  • Vätska , exempelvis Tetra PlantaMin/Florapride, JBL Ferropol eller Happylife– Happy Carbo tillsätts i akvariet enligt bruksanvisningen.
  • Sticks såsom Aquatic Nature ferti-Stick, Tetra Crypto eller JBL 7 Kugeln trycks ner i gruset brevid växterna cirka 1-2 gånger om året.
  • Tabletter som JBL FerroTabs läggs ner på ett ställe i akvariet med god vattenrörelse och löser upp sig sedan långsamt.

akvarium_article-image3-4

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Akvaristik

Rysk stäppsköldpadda som husdjur – detta ska du tänka på

12 maj 2023

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK