4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Varmt asfalt kan skada din hunds tassar

Varm asfalt kan skada din hunds tassar

Asfalt kan bli mycket varm under sommaren och detta kan ge skador på våra fyrbenta vänners tassar. Ta del av våra tips för hur du kan skydda din hunds tassar i sommarvärmen.

Skador av varm asfalt

Sommartid innebär varmare väder och soligare dagar, men det innebär också att ytor som asfalt och betong kan bli mycket varma och utgöra en fara för våra fyrbenta vänner. Asfalt kan absorbera och hålla kvar värme från solen under lång tid, vilket resulterar i mycket höga yttemperaturer. Detta kan vara skadligt för hundars tassar och kan leda till allvarliga hälsoeffekter som:

  • Brännskador på tassarna: Hunden kan få brännskador på trampdynorna om de går på varm asfalt under en längre tid.
  • Värmeslag: Höga omgivningstemperaturer och varm asfalt kan orsaka värmestress och värmeslag hos hundar, vilket kan vara livshotande om det inte behandlas snabbt.
  • Dehydrering: Varmt väder och varm asfalt kan öka risken för dehydrering hos hundar eftersom de kan svettas betydligt mindre än människor och kan ha svårt att kyla ner sig.
  • Obehag och stress: Att gå på varm asfalt kan vara mycket obehagligt och stressande för hundar, vilket kan påverka deras välbefinnande och humör.

Så skyddar du din hund mot varm asfalt

Hundar är särskilt utsatta för riskerna med varm asfalt, och det är viktigt för hundägare att förstå dessa faror och vidta åtgärder för att skydda sina pälsbeklädda följeslagare. Vi rekommenderar dessa åtgärder att skydda din hunds tassar:

  • Gå på svalare tider: Undvik att ta med din hund ut på promenader under de varmaste delarna av dagen när asfalten är som mest het. Välj istället tidiga morgnar eller sena kvällar när temperaturen är lägre.
  • Använd skyddande skor: Investera i skyddande hundskor för att skydda din hunds tassar från den heta asfalten.
  • Välj svalare ytor: Promenera på gräs, sand eller andra svalare ytor istället för asfalt när det är möjligt för att undvika risken för brännskador och överhettning.

hundpa%cc%8aasfalt

Fem sekunders regeln

En vanlig rekommendation för att säkerställa att hundens tassar inte bränns på het asfalt är den så kallade "fem sekunders regeln". Fem sekunders regeln är ett enkelt men kraftfullt verktyg för att skydda din hunds tassar under varma dagar. Regeln fungerar genom att du placerar baksidan av din hand på asfalten och håller den där i fem sekunder. Om du inte kan hålla handen kvar utan att det känns obehagligt eller smärtsamt, är asfalten för varm för din hund att gå på. Detta snabba test hjälper till att förhindra smärtsamma brännskador som kan orsaka stor skada för din fyrbenta vän.

Att använda baksidan av handen är specifikt eftersom huden där är tunnare och känsligare än i handflatan, vilket ger en mer rättvis uppskattning av hur det skulle kännas för din hund. Fem sekunder är tillräckligt lång tid för att ge en realistisk känsla av temperaturen utan att själv riskera att bli bränd. Om det känns obehagligt för dig efter fem sekunder, kan du vara säker på att det kommer att vara betydligt värre för din hund. Hundars tassar är känsliga och kan brännas snabbt på het asfalt, vilket kan leda till allvarliga skador.

Rekommenderade produkter

Kampanj
-30%

Trixie Walker Care Comfort Protective Boots 2-Pack

111 kr159 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK