4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hundvalp / Valpsäkra ditt hem

Valpsäkra ditt hem

Valpar är nyfikna och energiska vilket gör dem benägna att utforska och ibland hamna i trubbel. Att valpsäkra ditt hem är därför viktigt. Ta del av våra tips och råd hur du valpsäkrar ditt hem.

Varför valpsäkra ditt hem?

Förhindra skador

Valpar är känsliga och kan lätt skada sig på farliga föremål eller miljöer. Att valpsäkra ditt hem minimerar därför risken för olyckor och skador.

Skydda egendom

Valpar kan tugga på möbler, sladdar och andra föremål, vilket kan orsaka skador på din egendom. Att valpsäkra hjälper till att skydda dina saker.

Främja trygghet

En säker miljö hjälper din valp att känna sig trygg och minskar stress och ångest. Detta bidrar till en mer harmonisk och lycklig valp.

Säkerhet i köket

Giftiga livsmedel

Håll alla giftiga livsmedel som choklad, vindruvor, lök och vitlök utom räckhåll. Förvara dem i skåp eller lådor som valpen inte kan öppna.

Avfallshantering

Använd soptunnor med lock och håll dem stängda. Matavfall och förpackningar kan vara frestande för en valp att tugga på, och vissa matrester som ben kan vara farligt om valpen får tag på och sätter i halsen.

Elektriska apparater

Förvara elektriska apparater och deras sladdar säkert. Använd kabelkanaler eller tejp för att fästa sladdar längs väggarna och hålla dem ur räckhåll.

bitigvalp

Vardagsrummet

Farliga föremål

Ta bort eller säkra små föremål som valpen kan svälja, såsom mynt, leksaker och dekorationer. Förvara dem i höga hyllor eller skåp.

Möbelskydd

Använd möbelskydd eller filtar för att skydda dina möbler från klor och tuggande. Du kan också använda anti-tuggspray på möblerna för att undvika att din valp biter på möblerna.

Kablar och sladdar

Dölj eller säkra alla kablar och sladdar. Använd kabelskydd eller kabelsamlare för att minska risken för att valpen tuggar på dem.

Badrummet

Kemikalier och mediciner

Förvara alla rengöringsmedel, kemikalier och mediciner i skåp som valpen inte kan öppna. Använd barnlås om det behövs.

Toalettlock

Håll toalettlocket stängt för att förhindra att valpen dricker ur toaletten eller faller i.

Personliga föremål

Förvara små föremål som hårnålar, rakblad och tandtråd utom räckhåll. Dessa kan vara farliga om valpen sväljer dem.

Sovrummet

Kläder och skor

Håll kläder och skor i garderober eller lådor. Valpar kan tugga på och svälja tygbitar eller skosnören.

Sängkläder

Förvara sängkläder och kuddar så att valpen inte tuggar på dem. Om valpen sover i ditt rum, se till att dess sovplats är säker och bekväm.

Små föremål

Säkra smycken, elektronik och andra små föremål i lådor eller skåp. Dessa kan vara frestande för valpen att undersöka och tugga på.

Utomhusområdet

Giftiga växter

Identifiera och ta bort alla giftiga växter i trädgården. Några vanliga giftiga växter inkluderar aloe vera, påskliljor och mistel. 

Staket och grindar

Se till att staket och grindar är säkra och att det inte finns några hål eller öppningar som valpen kan smita igenom.

Förvarade föremål

Förvara trädgårdsredskap, kemikalier och andra farliga föremål i låsta skåp eller skjul. Detta minskar risken för att valpen kommer i kontakt med farliga material.

Tips för en trygg och säker miljö

Valpleksaker

Investera i säkra och hållbara leksaker som är designade för valpar. Undvik leksaker med små delar som kan lossna och sväljas.

Säkerhetsgrindar

Använd säkerhetsgrindar för att begränsa valpens tillgång till vissa områden i hemmet. Detta är särskilt användbart i trappor och rum med många farliga föremål.

Skapa en valphörna

Skapa en trygg och säker plats för valpen med en bekväm bädd , leksaker och vatten. En valphörna hjälper valpen att känna sig trygg och ger en avgränsad plats för vila och lek.

Regelbunden övervakning

Håll alltid ett öga på din valp, särskilt under de första veckorna i det nya hemmet. Övervakning hjälper dig att snabbt upptäcka och åtgärda potentiella faror.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Ta med hund på jobbet

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK