4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Fågel / Undulat som husdjur – detta ska du tänka på

Detta ska du tänka på | 14 oktober 2022

Undulat som husdjur

Info samt att välja kön & antal

Undulaten är en av våra vanligaste burfåglar och dess popularitet beror på att den är en snäll och lättskött fågel som är enkel att få tam. En undulat som trivs är social och pratsam med sin ägare. Undulater finns i många olika färgvarianter och kombinationer av grön, gul, blå, grå och vit. En vuxen undulat är cirka 15-20 cm lång. Undulater lever i ungefär tio år, men kan bli betydligt äldre. Detta är viktigt att tänka på innan du tar beslutet att skaffa undulater. Om du har ett barn som vill ha undulater, glöm inte att det är du som vuxen som bär det yttersta ansvaret. I det vilda lever undulaten i stora flockar på Australiens inre grässlätter. Engelska undulater avlades fram på 1900-talet för utställning. De är något lugnare, lite större och har en högre panna än vanliga undulater.

Ska jag ha flera undulater?

Ja, undulater ska alltid hållas i flock eller par för att må bra. Hanar är något lugnare än honor som ofta har ett livligt temperament. Det spelar ingen roll om man har två fåglar av samma eller motsatt kön, de brukar trivas bra ihop oavsett.

När ni kommer hem

När du kommer hem med dina nya kompisar ska du låta dem vara ifred det första dygnet. Då får de en chans att lära känna sitt nya hem. Medan undulaterna gör sig hemmastadda är ett tips att sitta bredvid buren och läsa högt ur en bok om undulater. På så sätt vänjer de sig vid din närvaro och du lär dig mer om dina nya familjemedlemmar. Undulater är snabblärda och blir tryggare om de får lära känna sin nya familj redan första veckan, så vänta inte för länge med att börja göra undulaterna tama. Börja med att hålla ena handen i buren för att vänja undulaten vid handen, använd mjuka rörelser. Ha gärna en bit hirs i handen som undulater tycker om. När de inte skyggar för att du rör vid inredningen kan du försöka få dem att kliva upp på ditt finger, en i taget. När dina undulater är handtama kan du släppa dem lösa hemma. Glöm inte att stänga alla fönster och dörrar där de kan ta sig ut! Dra gärna för gardinerna i början– så att de inte flyger in i en fönsterruta och skadar sig. Om undulaterna inte kommer till dig när de ska in i buren kan du försiktigt fånga in dem i en handduk eller håv

apairofcommonparakeetsiskissingonabranch

"I det vilda lever undulaten i stora flockar på Australiens inre grässlätter."

Rekommenderade produkter

See all bird products

Savic Primo 60 Open Empire

1 399 kr

Pallfrakt

Savic Tasmania

3 599 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Fågel

Så får du din zebrafink att trivas

15 maj 2023

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK