4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hundvalp / Så tränar du hunden att vara ensam hemma

Så tränar du hunden att vara ensam hemma

adorablegoldenretrieverpuppyeatingfrombowlindoors

Hundar är flockdjur precis som vi människor, och det ligger därför i deras natur att vilja vara med sin familj. Detta är viktigt att tänka på när du ska träna din hund att vara ensam. Dessutom är det långt ifrån alla hundar som är bekväma med att vara ensamma hemma en längre tid.

Enligt Jordbruksverket måste en hund rastas var sjätte timme dagtid vilket betyder att den inte heller får vara ensam längre än så. Valpar och äldre hundar behöver rastas betydligt oftare. Om du bor med tillgång till hundgård måste hunden rastas på en annan plats minst en gång per dag.

Du som hundägare har ansvaret att skapa en så trygg miljö för hunden som möjligt. Om du har en hundvalp, ensamträna den i små doser tidigt. Börja med att öva på att vara ensam korta stunder i ett annat rum i hemmet. Öka tiden sakta men säkert i en takt så att hunden inte blir orolig eller går upp i varv. Så småningom kan du byta rummet mot att gå hemifrån, återigen korta stunder och med successiv upptrappning. Tips! Begränsa ytan som hunden får vara på genom exempelvis kompostgaller . Det gör den tryggare och du slipper eventuella olyckor medan du inte är hemma.

Produkter som kan hjälpa

Förutom träning kan du komplettera med någon feromonprodukt som gör både dig och din hund lite tryggare när den ska vara ensam. Feromoner är ett naturligt trygghetshormon som tiken utsöndrar till sina valpar. Det finns som syntetisk produkt (Adaptil ) som underlättar vid stressiga situationer som ensamträning

Rekommenderade produkter

Se alla mysiga bäddar

Adaptil

Calm Home Doftavgivare + flaska

349 kr

Outlet
-30%

Flamingo

Blanket Snoozzy

293 kr419 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Sommaraktiviteter med din hund

12 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK