4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Tips på roliga aktiveringar för hundar

Tips på roliga aktiveringar för hundar

Tillsammans kan du och din hund hitta på massor av roliga saker. Att dagligen aktivera din hund både fysiskt och mentalt stimulerar dess sinnen och gör att du får en glad hund som mår bra.

En understimulerad hund riskerar att utveckla olater som exempelvis att skälla okontrollerat eller bita sönder saker inomhus. Aktivering är inte bara bra för hundens välmående, utan stärker också samspelet mellan dig och din hund.

Fysisk träning

En vanlig hundpromenad räknas inte som fysisk träning för din hund. Under fysisk träning ska hunden jobba med kroppen mer än att gå en vanlig promenad. Det kan exempelvis vara att gå i kuperad terräng, springa tillsammans med dig, köra agility eller öva rallylydnad. På ZOO.se finns allt du behöver för att fysiskt aktivera din hund.

Mental träning

Mental träning med din hund går utmärkt att göra både inom- och utomhus. Ge din hund en aktiveringsboll fylld med godsaker och låt den lista ut hur den ska få ut godiset. Utomhus kan du lägga ett spår av godis och sen låta hunden spåra upp det. Eller testa nosework inomhus och lär din hund att markera vid en utvald doft. Vanlig vardagslydnad är ett ypperligt sätt att mentalt aktivera din hund, samtidigt som du får en hund som blir ännu bättre på att till exempel vänta på sin tur eller att komma på inkallning. På ZOO.se finns allt du behöver för att mentalt aktivera din hund.

Tips! Använd hundfodret som din hund äter som belöning istället för godis.

abeautifuldogvizslarunsthroughtheforest

Rekommenderade produkter

Se aktiveringsleksaker & hundspel

Kong Hide'N Treat Dog Toy

129 kr

Kampanj
-15%

StarMark Everlasting Bento Ball

118 kr139 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK