4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Tips för stressade hundar (adaptil, thundershirt)

Tips för stressade hundar (adaptil, thundershirt)

En stressad hund kan visa stress på olika sätt. Vissa hundar gömmer sig och andra hundar blir utåtagerande. Din uppgift som hundägare är att hjälpa din hund att må bra och det finns saker du kan göra som hjälper din hund att stressa ner och känna sig trygg.

Alla hundar mår som bäst av rutiner och en ägare som är konsekvent i sitt beteende. Då blir det tydligt för hunden vad som gäller och den känner sig trygg i att veta vad som är rätt och fel. Men trots detta finns det yttre faktorer som kan skapa en mer eller mindre stressad situation där din hund behöver extra stöd och hjälp. Det kan exempelvis vara raketer på nyårsafton, nya familjemedlemmar, ensamträning eller hundmöten. Du som ägare kan underlätta stressiga situationer genom träning och avledning, men ibland kan ytterligare hjälp behövas. Det finns ett stort utbud av preparat och produkter som är speciellt framtagna för att hjälpa en stressad hund.

Vad ska jag välja till min stressade hund?

Adaptil är ett hjälpmedel bestående av syntetiskt framställda feromoner som kan hjälpa din hund. Produkten finns som halsband och spray liksom som doftspridare som ansluts till ett eluttag. Adaptil är helt ofarlig och uppfattas inte av människor. Rådfråga oss gärna om du är osäker på vilken variant du ska välja.

Thundershirt ger ett mjukt, konstant tryck över kroppen och hunden bär den som en väst. Hundar tar in information även genom huden som har receptorer som svarar på tryck, värk, värme och kyla. Tryck har en lugnande effekt på nervsystemet och därför har thundershirt effekt på de flesta hundar som är stressade, ljudkänsliga eller oroliga.

royal

Rekommenderade produkter

See all dogs products

Adaptil Calm Transport Spray

139 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK