4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Tandvård för hundar

Tandvård för hundar

Att borsta tänderna är precis lika viktigt för våra fyrbenta vänner som för oss människor. Även om det finns tuggben som är bra för tänderna så räcker tyvärr inte det. Att borsta tänderna på din hund varje dag förebygger tandsjukdomar som tandsten och tandlossning. Tandborstning bidrar även till att minska dålig andedräkt som många hundar lider av.

Välskötta tänder är en förutsättning för att ha en frisk hund. En hund som har infektioner i munnen lider av onödig smärta vilket kan leda till att den inte vill äta som den ska. Bakterier från infektionerna kan också få följder i mag- och tarmsystemet och orsaka problem även där.

Hur lär jag min hund att borsta tänderna?

Det kan vara lättare sagt än gjort att borsta tänderna på din hund och kräver ofta mycket tålamod och träning. Börja med att köpa en god hundtandkräm , sätt lite på ditt finger och låt hunden slicka i sig den. Sakta men säkert kan du röra lite vid tänderna och så småningom borsta dem med en hundtandborste eller fingertuta.

Tandborste eller fingertuta?

Det finns olika alternativ beroende på din hunds storlek och vad du tycker är lättast att borsta med. En tandborste kan vara svårare att få in i munnen på en liten hund, då kan en så kallad fingertuta av mikrofiber vara lättare. Tandkräm med leversmak kan få den mest envisa hunden att gå med på tandborstning. Det är den mekaniska rörelsen vid tandborstning som gör skillnad så även om du inte har tandkräm, ska du borsta ändå.

portraitofcuteyoungbeagledogsittingandlookingat

Rekommenderade produkter

Se alla tandvårdsprodukter
Webbpris

Svenska DjurApoteket AntiPlack

169 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK