4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Så väljer du hundnamn

Så väljer du hundnamn

Att välja hundnamn är en viktig och rolig del av att välkomna en ny familjemedlem. Med många alternativ kan det dock vara överväldigande att hitta det perfekta namnet. I denna artikel kommer vi att utforska några tips för att välja ett bra hundnamn.

Kort eller långt namn

Om du står i valet och kvalet mellan ett långt eller kort hundnamn bör du välja det kortare. Vid inkallning av din hund är det enklare med ett kort namn då det går snabbare att ropa ut.

Lätt att uttala

När det kommer till att välja namn till din hund bör du fundera på att ta ett namn som är lätt att uttala. Undvik ett krångligt namn som kan vara förvirrande för din hund.

Fundera över hundens utseende och personlighet

Har hunden något som utmärker den, personlighetsmässigt eller utseendemässigt kan det vara en rolig idé att ha ett namn kopplat till den speciella detaljen. Det blir ett väldigt personligt namn som kanske inte är så vanligt och hunden får definitivt ett namn som passar.

Låg förväxlingsrisk

En annan aspekt att ta hänsyn till är att inte välja ett namn som liknar något ord som används mycket i vardagen. Välj ett namn som är lätt att urskilja och använda under träning. Undvik namn som låter för lika vanliga träningskommandon, som "sitt", "ligg" eller "kom". Det kan skapa en förvirring hos hunden. 

Testa namnet

Självklart är ett bra tips att testa namnet. Säg det högt, ropa ut det. Känns det bra, enkelt och naturligt är det förmodligen ett starkt val. Är det däremot något som inte klingar så bör du fundera på att välja ett annat namn. Är det svårt att testa namnet själv och höra hur det låter så be din familj och vänner att säga namnet och prova det. Deras åsikter kan hjälpa dig i ditt beslutsfattande.

Svårt att välja namn?

Väljer du mellan flera namn eller är ni många i familjen som har olika åsikter? Låt slumpen avgöra och lotta mellan de namnen som ni väljer mellan.

scha%cc%88fervalp

20 vanligaste hundnamnen i Sverige

Behöver du lite inspiration? Här är de 20 vanligaste hundnamnen i Sverige.

 1. Molly
 2. Bella
 3. Charlie
 4. Doris
 5. Sally
 6. Sigge
 7. Ludde
 8. Bosse
 9. Luna
 10. Elsa
 11. Stella
 12. Milo
 13. Bamse
 14. Alice
 15. Selma
 16. Wilma
 17. Harry
 18. Ronja
 19. Rocky
 20. Nova

20 ovanliga hundnamn

Vill du ha inspiration på ett litet mer ovanligt och unikt namn? Här är en lista på 20 ovanliga hundnamn.

 1. Zephyr
 2. Apollo
 3. Juno
 4. Nimbus
 5. Astra
 6. Thorin
 7. Ajax
 8. Ava
 9. Azura
 10. Loki
 11. Nyx
 12. Phoenix
 13. Zenith
 14. Luna
 15. Zippy
 16. Etta
 17. Orion
 18. Tezla
 19. Kairo
 20. Arya

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK