4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Så mycket kostar det att ha hund

Så mycket kostar det att ha hund

Att skaffa hund är en fantastisk upplevelse men det är viktigt att tänka på att hundägandet medför kostnader under hela hundens liv. Utöver inköpet av hunden måste du räkna med kostnader för hundfoder, utrustning, hundförsäkring samt för veterinärvård

Priset på en hund beror på om det är en vuxen hund eller en hundvalp, samt om den är renrasig eller av blandras. Svenska Kennelklubben har inga riktpriser eller rekommenderade priser på vad olika hundraser ska kosta, men det är inte ovanligt att en renrasig hundvalp kan kosta uppåt 25 000-30 000 kr.

Levnadskostnader

Här listar vi några av de viktigaste kostnaderna för hunden de första två åren. Flera av kostnaderna varierar givetvis beroende på storlek och ras på hunden. Kostnader för veterinär och försäkring kan också variera beroende på var i landet du bor. 

Tänk på att vissa hundraser behöver klippas och trimmas regelbundet vilket också kostar pengar. Andra utgifter kan vara hunddagis eller dagmatte, hälsokontroller samt oförutsedda veterinärkostnader. Även om din hund är försäkrad kan veterinärbesök bli väldigt kostsamma vid allvarlig sjukdom. Det är med andra ord bra att ha en buffert för oförutsedda utgifter.

nl-chartstemplate-desktop

Rekommenderade produkter

See all dogs products
Kod: PRISFEST (-15%)

ZOO GOOD Venison Sensitive Adult All Breed

999 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Glykolförgiftning hos hund

29 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK