4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Så klipper du klorna på din katt

Så klipper du klorna på din katt

klor_article-image3_4

Om du har en innekatt som inte sliter klorna genom att springa och klättra utomhus behöver du klippa klorna för att undvika att katten skadar sig. Här beskriver vi hur du går tillväga.

Hur ofta du behöver klippa din katts klor är väldigt individuellt. För de flesta katter räcker det med att få klorna klippta någon gång i månaden. Ta för vana att kika på kattens klor regelbundet så att de inte växer in i trampdynan. Många katter tolererar att man klipper deras klor, men en del kan vara rädda om tassarna. Det kan vara både svårt och jobbigt att klippa klorna på en arg eller rädd katt och ett tips är att vara två som kan hjälpas åt.

Steg för steg – så klipper du kattens klor

  • Använd en klotång du kan behärska och är van vid.
  • Välj ett tillfälle när katten är lugn och trygg.
  • Håll kattens tass så att du försiktigt kan trycka ut klon från sin kapsel.
  • Klipp av den yttersta spetsen på klon. Om du klipper lite i taget så undviker du enklast att klippa i pulpan.
  • Klipp bara en eller några klor åt gången om din katt tycker att det är jobbigt

Tänk på att du inte behöver klippa klorna om din katt går utomhus. Utekatter behöver sina vassa klor för att klättra i träd och försvara sig mot vilt och andra katter. Förse istället din utekatt med bra klöspelare på flera ställen inomhus för att förebygga att de vässar klorna på möbler och inredning. 

Om du som kattägare upplever att det är svårt att veta hur mycket du ska klippa utan att riskera att skada pulpan kan du alltid komma in till någon av våra butiker. Hos oss kan du få hjälp med regelbunden kloklippning och vi visar dig gärna hur du ska göra på egen hand när du är redo att försöka hemma.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så väljer du kattnamn

19 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK