4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hundvalp / Så blir din valp rumsren

Så blir din valp rumsren

Med rätt strategi och tålamod kan du hjälpa din valp att bli rumsren. Här är en steg för steg-guide för att träna din valp att bli rumsren.

Förstå valpens toalettbehov

Innan du börjar träna din valp att bli rumsren är det viktigt att förstå deras naturliga toalettbehov. Valpar har vanligtvis behov att kissa och bajsa efter att de har ätit, druckit, lekt eller sovit. Ha därför som vana att gå ut med din valp efter att den har ätit, druckit, lekt eller sovit. 

Skapa en toaletträningsrutin

  • Ta ut din valp regelbundet: Ta ut din valp till valpens toalettplats regelbundet, särskilt efter måltider, tupplurar, lek och när de vaknar på morgonen.
  • Beröm och belöningar: Beröm och belöna din valp när den gör sina behov utomhus. Använd positiv förstärkning genom att ge den en liten godbit eller beröm verbalt varje gång den går på toaletten utomhus.

Hantera olyckor inomhus

  • Hantera olyckor: Om din valp har en olycka inomhus, reagera lugnt och ha tålamod. Undvik att skrika eller straffa din valp, eftersom detta kan skapa rädsla och förvirring hos valpen.
  • Rengör noggrant: Rengör noggrant olycksplatserna inomhus med en enzymatisk rengöringsprodukt för att avlägsna doftmarkeringar som kan locka din valp till att gå på samma plats igen.

Använd en inomhustoalettlösning

  • Puppy Pads : Använd Puppy pads  som en övergångslösning för att underlätta träningen, särskilt om du bor i en lägenhet eller områden där det är svårt att snabbt komma ut.
  • Gradvis avskaffa inomhustoaletten: När din valp blir mer van vid att gå ut, gradvis minska användningen av inomhustoaletten och uppmuntra dem att göra sina behov utomhus.

Var tålmodig och konsekvent

Att träna din valp att bli rumsren tar tid och kräver tålamod. Var konsekvent med din träning och ge din valp möjlighet att lära sig i sin egen takt. Det tar olika lång tid för alla valpar att bli rumsrena men med tiden kommer din valp att utveckla goda vanor och bli rumsren.

cp-dog-hero-mob-v2

Rekommenderade produkter

Strandbodarnas Piss Off Citrus

139 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Ta med hund på jobbet

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK