4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Så aktiverar du din innekatt

Så aktiverar du din innekatt

Katter är aktiva varelser som behöver både mental och fysisk stimulans för att må bra. En katt med överskottsenergi hittar gärna på hyss som att klösa på möbler eller rusa runt i huset.

Verkar din innekatt uttråkad eller rastlös kan det vara läge att prova något av våra tips nedan.

1. Aktivering

För att aktivera din katt kan du lägga ut en måltid på flera olika platser i hemmet, tillexempel i ett klätterträd eller på en hylla. Hos oss finns också fiffiga aktiveringsmatskålar som kräver att katt en jobbar lite extra för att komma åt maten. Separera gärna vattenskålarna och matskålarna så att de inte står bredvid varandra för att öka aktiveringen. Vattenfontäner där vattnet rör sig är också en roligare form av drickande för katten. 

Köp hem eller odla kattgräs , det är både en kul aktivering och bra för magen om katten har problem med hårbollar. Leksaker med kattmynta lockar fram kattens naturliga lekfullhet.

2. Variera leksakerna

Innekatter behöver aktiveras och stimuleras extra mycket. Hos oss finns massor av leksaker i olika former och material. Prova exempelvis att variera mellan leksaksmöss, bollar, tuggpinnar och vippor. Om din katt tröttnar på en leksak kan du prova att gömma den periodvis. Då är leksaken ny och intressant när den plockas fram igen.

Utkiksplatser

Utekatter får en stor del av sin aktivering utomhus, men för innekatter är det viktigt med utkiksplatser på höga höjder i hemmet, som till exempel ett extra högt klösträd . Katter älskar även att spana på sin omgivning genom ett fönster eller få frisk luft genom att gå ut på en innätad balkong, uteplats eller rastgård. Du kan också prova att ta med kissen på promenader utomhus i kattsele och koppel .

Ge din katt av din tid

Även om katter inte är flockdjur vill de gärna umgås med sin ägare. Ni kan exempelvis träna agility genom att sätta upp en egen bana genom hemmet, spela ”kattpadel” genom att kasta småbollar av hårdgummi mot en vägg som katten får hoppa efter och försöka fånga. Du kan även leka ”katt och råtta” med ett kattspö med fjädertofs som löper i ett zick-zackmönster över golvet. Testa olika aktiviteter för att se vad just din katt tycker om!

blackfridaycats_mobile-2

Rekommenderade produkter

Kod: PRISFEST (-15%)

KW Smart Mjuka Kardor Plastpiggar

129 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så får du din katt att sluta klösa på möbler

22 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK