4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Påskens faror för hund

Påskens faror för hund

Påsken är en högtid där många njuter av god påskmat, men det finns viss påskmat som är farlig för våra fyrbenta vänner. Att vara medveten om vilken påskmat som är skadlig för hundar är avgörande för att hålla dem säkra och friska under påsken. Vi listar här nedan påskens största faror och hjälper dig att hålla din hund säker.

Choklad

Choklad är ett typiskt påskgodis som ofta finns på påskbordet. Choklad innehåller teobromin och koffein, två ämnen som är giftiga för hundar och kan leda till allvarliga förgiftningssymptom, inklusive kräkningar, diarré, hjärtproblem och i allvarliga fall även dödsfall. Se till att din hund inte kan få tag i choklad, eller i bästa fall skippa det helt och hållet under påsken.

Lök och vitlök

Lök och vitlök innehåller ämnen som kan orsaka hemolytisk anemi hos hundar, vilket innebär att de bryter ner de röda blodkropparna och kan leda till allvarliga hälsoproblem. Se till att undvika att ge din hund mat som innehåller lök eller vitlök, tex köttbullar, janssons frestelse, inlagd sill med lök.

Påskliljor

Påskliljor är giftiga för hundar på grund av närvaron av alkaloider, särskilt lycorin, som finns i växten. Dessa ämnen kan orsaka en rad hälsoproblem hos hundar om de äts, problem som kräkningar och diarré, påverkan på centrala nervsystemet som kan leda till förvirring och kramper, samt potentiella njurskador. Därför är det viktigt att hålla påskliljor utom räckhåll för hundar och att vara medveten om riskerna för förgiftning om hunden kommer i kontakt med eller äter växten.

Salt & fet mat

Fet och salt mat kan vara farligt för hundar av flera skäl. För det första kan överdriven konsumtion av salt leda till njurproblem och högt blodtryck hos hundar, vilket kan orsaka allvarliga hälsokomplikationer. För det andra kan fet mat öka risken för pankreatit, en smärtsam inflammation i bukspottkörteln. Dessutom kan fet och salt mat leda till viktökning, gastrointestinala problem och andra hälsoproblem hos hundar. Därför är det viktigt att undvika att ge hundar mat som är för riklig på salt och fett och istället ge dem en balanserad och näringsrik kost som är lämplig för deras hälsa och välbefinnande.

pask-header-mobil

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK