4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Om hunden fryser

Om hunden fryser

Hundar reagerar olika på kyla men nästan alla påverkas i någon grad beroende på hårlag och tjocklek på pälsen. Så här kan du underlätta för din hund under frostiga dagar.

Det är inte pälsen i sig som isolerar mot kyla utan det stillastående luftlagret som finns mellan håren i pälsen. Ju tätare underull och tjockare täckhår hunden har, desto tjockare blir det isolerande luftlagret som gör att värmen stannar kvar nära hundens kropp.

Hundar har också en högre andel brunt fett i kroppen än människor. Det bruna fettet används till skillnad från det vita fettet till att producera värme.

Tecken på att hunden fryser:

  • Öronen bakåt
  • Svansen mellan benen
  • Hackar tänder
  • Skakar i kroppen
  • Hunden verkar inte sugen på att gå och håller sig nära dig
  • Lyfter tassar och går på tre ben

Korthåriga hundar har i regel lättare för att frysa då deras päls saknar underull.

Därför kan de behöva ett varmt hundtäcke eller en hundtröja när temperaturen sjunker och även ett regntäcke när det är blött väder. Något som är viktigt att tänka på när du väljer hundtäcke är att det ska gå ner över länden och täcka en bit ner på låret. Däremot ska du inte klä på din hund i onödan då detta kan påverka utvecklingen av vinterpäls negativt.

Om du har en hund som lätt får köldkramp i tassarna kan hundskor hjälpa. Ta gärna hjälp av vår personal när du ska prova ut rätt sko för din hund. Vissa hundar kan tycka att skor är lite obehagliga att ha på sig i början – men med lite godis och övning brukar det gå bra till slut.

En hund som är i rörelse utomhus fryser mindre, se till att inte stå stilla längre stunder vid låga temperaturer. Lek och bus i kallt väder uppskattas av de flesta hundar och är i regel inte farligt.

Kom ihåg! En hund ska inte behöva skämmas, se till att din hund är bekväm i sina kläder eller skor.

topviewofcutejackrusselldogwearingcoatstanding

Rekommenderade produkter

Se alla vinterkläder
-50%

Hurtta Monsoon Coat - Dog Rain Coat

430 kr859 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK